Andreas Stjernen ciekawostki

ciekawostki, Ludzie, skoczkowie, skoki narciarskie

Andreas Stjernen

fot. Ailura / wikipedia.org (CC BY-SA 3.0 AT)

Andreas Stjernen jest to norweski skoczek narciarski.

Występuje w klubie: Sprova IL

14 marca 2019 roku zakończył karierę sportową.

Ostatnia aktualizacja: 2024-09-09 18:35:34

Andreas Stjernen – 8 ciekawostek

1. Andreas Stjernen zadebiutował w Pucharze Świata 5 grudnia 2009 roku w Lillehammer. Zajął 19 miejsce.

2. Pierwszy raz na podium Pucharu Świata stanął 16 lutego 2013 roku na skoczni w Oberstdorfie. Zajął 2 miejsce.

3. Pierwsze zwycięstwo w Pucharze Świata odniósł 13 stycznia 2018 roku w Tauplitz.

Autor: Marcin

4. W swojej karierze Pucharu Świata zdobył łącznie 3 037 punktów.

5. Andreas Stjernen 1 raz zajął 1 miejsce w konkursach indywidualnych Pucharu Świata, 4 razy 2 miejsce i 3 razy 3 miejsce.

6. Wystąpił łącznie w 10 sezonach Pucharu Świata.

7. Jego rekord życiowy w długości skoku to 249 metrów uzyskane 14 lutego 2016 roku na skoczni w Vikersund (dane z 10 września 2019).

Autor: Stats

8. Najwięcej punktów zdobył w sezonie 2017/2018 – 665 (dane z 14 września 2019).

Autor: Olo

Dodaj ciekawostkę



Andreas Stjernen pytania


Gdzie i kiedy urodził się Andreas Stjernen?

Andreas Stjernen urodził się 30 lipca 1988 roku w mieście Levanger (Norwegia).

Ile lat ma Andreas Stjernen?

Andreas Stjernen ma 35 lat (maj 2024).

Ile wzrostu ma Andreas Stjernen?

Andreas Stjernen ma około 188 cm wzrostu.

Spod jakiego znaku Zodiaku jest Andreas Stjernen?

Lew.

Dodaj pytanie / odpowiedź

14 ciekawostek o gałce muszkatołowej

14 ciekawostek o gałce muszkatołowej

Gałka muszkatołowa to aromatyczna przyprawa pozyskiwana z nasion muszkatołowca korzennego, tropikalnego drzewa pochodzącego z Indonezji. Jej intensywny, ciepły smak sprawia, że jest wykorzystywana zarówno w kuchni, jak i w medycynie oraz kosmetyce. Gałkę muszkatołową stosuje się w potrawach słodkich i słonych, a także w napojach, takich jak grzane wino.

14 ciekawostek o kuchni molekularnej

14 ciekawostek o kuchni molekularnej

Kuchnia molekularna to dziedzina gastronomii, która łączy naukę z gotowaniem. Polega na wykorzystaniu wiedzy z chemii, fizyki i biologii do tworzenia nowatorskich potraw, zmieniających teksturę, smak i formę tradycyjnych składników.

15 ciekawostek o occie

15 ciekawostek o occie

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego powstały w wyniku fermentacji octowej alkoholu. Ma charakterystyczny ostry zapach i kwaśny smak.

13 ciekawostek o Pinterest

13 ciekawostek o Pinterest

Pinterest to platforma społecznościowa, która pozwala użytkownikom odkrywać, zapisywać i udostępniać inspiracje w formie obrazów, GIF-ów i filmów. Użytkownicy tworzą tablice, na których gromadzą tzw. „piny” związane z ich zainteresowaniami.

Często odwiedzane:

Kategorie

Zwierzęta:

Kalendarz wydarzeń