Jedzenie ciekawostki – część 2

16. Do robienia zaprawy murarskiej w XIV wieku używano białek jaj.

Autor: Hera

17. W białoruskim miescie Lelczyce jajka mozna kupic tylko na receptę.

18. W żółtku jajka jest więcej białka niż w białku.

Autor: TiNa

Dodaj ciekawostkę

Zobacz również

Catering dietetyczny a walka z zaparciami: Błonnik i nawodnienie w diecie

Catering dietetyczny a walka z zaparciami: Błonnik i nawodnienie w diecie

Zaparcia to problem, który dotyka wiele osób, niezależnie od wieku. Jego rozwiązaniem mogą być odpowiednio dobrana dieta oraz nawodnienie organizmu. Jak połączyć te elementy w codziennym jadłospisie i czy catering pudełkowy może okazać się pomocny w tej walce? Koniecznie zapoznaj się z naszą opinią na ten temat!

Odkryj świat białego wina – kluczowe cechy, dobieranie potraw i przechowywanie

Odkryj świat białego wina – kluczowe cechy, dobieranie potraw i przechowywanie

Świat wina jest niezwykle fascynujący — każdy rodzaj wina odzwierciedla wyjątkowe cechy terroir i autorskie techniki produkcji. Białe wino stanowi ważną część tego uniwersum i zachwyca różnorodnością smaków i aromatów. W tym artykule przyjrzymy się kluczowym cechom białego wina, sposobom jego dobierania do potraw i sztuce przechowywania.

Wzmocnienie odporności u osób dorosłych – suplementy i naturalne sposoby

Wzmocnienie odporności u osób dorosłych – suplementy i naturalne sposoby

Układ odpornościowy pełni niezwykle ważną rolę w organizmie, chroniąc przez szkodliwym działaniem wirusów i bakterii. Dopadają Cię częste infekcje? Może to świadczyć o jego osłabieniu. Wzmocnienie układu odpornościowego może wymagać odpowiednio dobranych suplementów, zwłaszcza przy naprawdę częstych problemach zdrowotnych. Nie bez znaczenia jest także wzmacnianie naturalnej odporności przez odpowiednią dietę, odpoczynek czy aktywność.

Codziennie nowe paczki wiedzy

zobacz wszystkie
październik 2020 paczki wiedzy


Anatomia

anatomia


Kosmos

kosmos


Ssaki

ssaki





Owoce

owoce


Kalendarz wydarzeń

Komentarze

0 komentarzy

Wyślij komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *