Karl Geiger – 10 ciekawostek

ciekawostki, Ludzie, skoczkowie, skoki narciarskie

Karl Geiger

fot. Ailura / wikipedia.org (CC BY-SA 3.0 AT)

Karl Geiger jest to niemiecki skoczek narciarski.

Występuje w klubie: SC 1906 Oberstdorf

Ostatnia aktualizacja: 2024-06-03 12:06:25

Karl Geiger ciekawostki

1. Karl Geiger zadebiutował w Pucharze Świata 24 listopada 2012 roku w Lillehammer. Zajął 21 miejsce.

2. Pierwszy raz na podium Pucharu Świata stanął 21 lutego 2016 roku na skoczni w Lahti. Zajął 2 miejsce.

3. Pierwsze zwycięstwo w Pucharze Świata odniósł 15 grudnia 2018 roku w Engelbergu.

Autor: Marcin

4. W swojej dotychczasowej karierze Pucharu Świata zdobył łącznie 1 932 punktów (dane z 10 września 2019).

5. Karl Geiger 2 razy zajął 1 miejsce w konkursach indywidualnych Pucharu Świata, 0 razy 2 miejsce i 0 razy 3 miejsce (dane z 10 września 2019).

6. Wystąpił łącznie w 7 sezonach Pucharu Świata (dane z 14 września 2019 roku).

7. Jego rekord życiowy w długości skoku to 243,5 metrów uzyskane 25 marca 2017 roku na skoczni w Planicy (dane z 10 września 2019).

8. Najwięcej punktów zdobył w sezonie 2018/2019 – 765 (dane z 14 września 2019).

Autor: Stats

9. Mając 12 lat zajął 3 miejsce na nieoficjalnych mistrzostwach świata dzieci w Garmisch-Partenkirchen.

Autor: Tomasz

10. Jest leworęczny.

Autor: Andre

Dodaj ciekawostkę



Karl Geiger pytania


Gdzie i kiedy urodził się Karl Geiger?

Karl Geiger urodził się 11 lutego 1993 roku w mieście Oberstdorf (Niemcy).

Ile wzrostu ma Karl Geiger?

Karl Geiger ma około 183 cm wzrostu.

Spod jakiego znaku Zodiaku jest Karl Geiger?

Wodnik.

Ile waży Karl Geiger?

Około 64 kg.

Dodaj pytanie / odpowiedź

14 ciekawostek o gałce muszkatołowej

14 ciekawostek o gałce muszkatołowej

Gałka muszkatołowa to aromatyczna przyprawa pozyskiwana z nasion muszkatołowca korzennego, tropikalnego drzewa pochodzącego z Indonezji. Jej intensywny, ciepły smak sprawia, że jest wykorzystywana zarówno w kuchni, jak i w medycynie oraz kosmetyce. Gałkę muszkatołową stosuje się w potrawach słodkich i słonych, a także w napojach, takich jak grzane wino.

14 ciekawostek o kuchni molekularnej

14 ciekawostek o kuchni molekularnej

Kuchnia molekularna to dziedzina gastronomii, która łączy naukę z gotowaniem. Polega na wykorzystaniu wiedzy z chemii, fizyki i biologii do tworzenia nowatorskich potraw, zmieniających teksturę, smak i formę tradycyjnych składników.

15 ciekawostek o occie

15 ciekawostek o occie

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego powstały w wyniku fermentacji octowej alkoholu. Ma charakterystyczny ostry zapach i kwaśny smak.

13 ciekawostek o Pinterest

13 ciekawostek o Pinterest

Pinterest to platforma społecznościowa, która pozwala użytkownikom odkrywać, zapisywać i udostępniać inspiracje w formie obrazów, GIF-ów i filmów. Użytkownicy tworzą tablice, na których gromadzą tzw. „piny” związane z ich zainteresowaniami.

Często odwiedzane:

Kategorie

Zwierzęta:

Kalendarz wydarzeń