Taboret gazowy – kiedy może Ci się przydać

Taboret gazowy – kiedy może Ci się przydać

Taboret gazowy cieszy się coraz większą popularnością w różnego rodzaju stołówkach, restauracjach hotelowych, firmach cateringowych i innych lokalach zapewniających usługę żywienia zbiorowego. Obok tradycyjnej kuchenki stał się urządzeniem niezbędnym w każdej gastronomii. Czym dokładnie jest taboret gazowy i kiedy może się przydać?

System NoFrost w lodówkach oraz jego zalety i wady

System NoFrost w lodówkach oraz jego zalety i wady

Zanim systemy NoFrost rozpowszechniły się w lodówkach i chłodziarkach, to ich ścianki przypominały igloo. Już kilkumilimetrowa warstwa szronu nie tylko zmniejszała dostępne wewnątrz miejsce, ale dodatkowo powodowała zwiększone zapotrzebowanie na energię. A pozbyć się jej można było wyłącznie poprzez rozmrażanie, co szczególnie latem nie było wygodnym rozwiązaniem, a niekiedy kończyło się nawet koniecznością wyrzucenia niektórych produktów żywnościowych. Obecnie coraz większa ilość urządzeń jest wyposażona w ten system, warto zatem wiedzieć, czym się on charakteryzuje i jakie ma zalety i wady.